La Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava s-a desfășurat, în perioada 21 – 25 august, a IV-a ediție a Școlii de vară ,,Copilăria, o lume de vis”, la care au participat aproximativ 60 de elevi ai școlii.

Copiii au petrecut cinci zile intense, cu jocuri, dans, ateliere de pictură, colaj, cusături, drumeții, echitație, plimbări cu trăsura, activități sportive, iar, la final, zâmbetele și entuziasmul de pe fețele lor le-au confirmat profesorilor că toate activitățile propuse de ei au avut impactul dorit.

Copiii au fost antrenați în activități outdoor diverse și atractive de către profesorii voluntari implicați în proiect: Mihaela Rusu, Adina Grigoraș, Cristina Melinte, Maria Ienache, Anca Căldăruș, Mihaela Tudosă, Ștefania Domunco, Maricica Andronache, Raluca Morhan, Cătălina Lucasevici, Oana Sasu, Rodica Murișanu și Cristi Hurjui.

O contribuție foarte importantă în acest proiect au avut-o și sponsorii: Fundația Umanitară ASSIST, CAR Învățământ Fălticeni și Primăria Suceava. „Și în acest an, și la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava s-au adunat copii dornici să petreacă timp frumos de vacanță, de calitate, cu învățare, cu activități intense de dezvoltare personală, artistice și sportive. Toate acestea au fost posibile în cadrul celei de-a treia ediții a Școlii de vară Copilăria – o lume de vis, proiect aprobat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava. Cu implicarea unor cadre didactice responsabile, creative și interesate de educația nonformală, a unor voluntari inimoși și a unor parteneri de nădejde, în cele cinci zile s-au derulat activități deosebite, antrenante, practice, ce i-au implicat pe elevi în propria formare.Felicitări tuturor celor ce au facilitat derularea acestui proiect în bune condiții și cu obiectivul principal atins: copii fericiți care au dobândit noi dimensiuni ale formării lor personale!”, au transmis profesorii Dorina Dulceac și Adriana Coțovanu, inspectori școlari.