Zece elevi dintr-un centru humorean și din familii defavorizate, cu rezultate foarte bune la învățătură,  au participat, în perioada 18 – 26 august, în tabără la Costinești. Cinci elevi provin de la Centrul de servicii sociale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului și cinci elevi sunt din familii defavorizate, sprijiniți de voluntarii de la „Euroactiv” Suceava.

Pentru organizarea acestei tabere, „Euroactiv” a beneficiat de sprijinul financiar al Companiei EGGER Rădăuți, al CAR Învățământ Fălticeni și al Fundației Umanitare Nord 2001.

Cei zece elevi merituoși s-au bucurat alături de voluntarii „Euroactiv” de plimbarea cu hidrobicicletele, au participat la competiții sportive organizate pe plajă, s-au integrat în colectiv, respectând regulamentul de organizare al unei tabere. De asemenea, elevii din comunități defavorizate au învățat să respecte regulile de igienă și curățenie la locația unde au fost cazați.

Copiii s-au implicat în mai multe activități specifice unei tabere, după cum a povestit prof. Mihai Greciuc, preşedinte al Asociației „Euroactiv” Suceava: „ridicarea de lampioane pentru împlinirea viselor, baia cu spumă la piscină, distracție la parcul acvatic și la parcul de distracții, momente de socializare între elevii participanți etc. Toți participanții au fost foarte încântați de ce li s-a oferit în tabără. Cei zece elevi de la Centrul din Gura Humorului și din familii defavorizate au beneficiat, fiecare, de câte 300 de lei, bani de cheltuială”.

Tabăra a fost coordonată de prof. Mihai Greciuc, preşedinte al Asociației „Euroactiv” Suceava, și de prof. Romeo-Irinel Bolohan, vicepreşedintele Asociaţiei „Euroactiv”.

Copiii care au fost în tabără consideră că evenimentul organizat de „Euroactiv” a fost un succes și i-a ajutat mult în dezvoltarea abilităților.

 

 Școala de vară „Proiectăm viitorul împreună”

 

În perioada 28 – 31 august, echipa „Euroactiv” Suceava organizează Școala de vară „Proiectăm viitorul împreună”, la Clubul de vacanță al Clubului Copiilor din Câmpulung Moldovenesc, unde vor participa 20 de elevi din sistemul de protecție socială, dar și din familii defavorizate, de la Școlile din Verești, Pătrăuți, Berchișești și Udești.

Printre activitățile ce se vor desfășura la școala de vară: ateliere de dezvoltare personală, ateliere de acordare a primului ajutor oferite de elevii Școlii Sanitare Postliceală „FEG”, activități de prevenire a consumului de alcool, tutun și droguri, de prevenire a accidentelor rutiere, atelier de pictură, atelier de dezvoltare în carieră „Meseriile viitorului” (Ioana Tatarciuc de la Fundația Assist), Prevenirea actelor de bullying și violență + demonstrație echipă canină prezentată de Inspectoratul de Jandarmi Suceava, „Perspectiva în lumea informaticii”, susținut de prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, workshop Rhythmic Dance – Georgiana Constantinescu și alte activități atractive.

Școala de vară „Proiectăm viitorul împreună”, spun profesorii organizatori, este susținută de Restaurantul Aldi din Gura Humorului, de Inspectoratul de Jandarmi Suceava, care asigură transportul dus – întors al copiilor din centre și din familii defavorizate și de Clubul Copiilor din Câmpulung Moldovenesc, Fundația Umanitară Nord 2001, SC Bucovina SA Suceava,  SC Maspex SRL din Vălenii de Munte. Activitățile școlii de vară se înscriu în calendarul acțiunilor Campaniei sociale „Să aducem copiii la școală”, ediția a V-a.