Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, consideră că decizia premierului României Marcel Ciolacu de a-și angaja răspunderea pe pachetul de măsuri de echilibrare bugetară are scopul principal de a pune capăt scandalurilor din interiorul Coaliției, astfel încât Guvernul să se poată concentra pe actul de guvernare. Ioan Stan a spus că angajarea răspunderii va separa apele între cei care susțin reformele și cei care încearcă să provoace scandal în Coaliție din diverse interese personale sau electorale. Mai mult, Stan a precizat că decizia de asumare a răspunderii este un act de curaj din partea prim-ministrului, care arată astfel că nu cedează presiunilor și merge până la capăt cu măsurile de echilibrare fiscală, de reducere a cheltuielilor statului și de combatere a evaziunii.

„În acest context, cei din PNL care contestau deciziile guvernului din care fac și ei parte vor trebui să se decidă dacă vin să pună umărul la reformele guvernului sau vor să treacă în opoziție. Fie vor vota pentru reformele guvernului din care fac parte, fie vor vota alături de opoziție împotriva acestor reforme. Este timpul să dăm cărţile pe faţă şi să vedem dacă într-adevăr suntem o coaliţie, sau doar PSD-ul se luptă pentru români şi România. Ne aşteptăm la orice, pentru că nu ar fi prima oară când în PNL ar prevala interesele personale sau de partid în detrimentul interesului naţional”, a afirmat liderul PSD Suceava.

El a adăugat că abordarea premierului este responsabilă şi curajoasă, în momentul de față nefiind timpul potrivit pentru ezitări. Ioan Stan a declarat că România se cere guvernată corespunzător şi, pentru că țara se confruntă cu o situaţie economică extrem de complexă din cauza greşelilor mai mult sau mai puţin voite ale guvernelor de dreapta anterioare, PSD este nevoit să ia cele mai eficiente şi obiective decizii cu privire la viitorul ţării. „Iar până în prezent, Marcel Ciolacu se dovedeşte a fi omul potrivit la locul potrivit, care are curajul şi determinarea de a pune „punctul pe i” în cadrul Coaliţiei de guvernare, pentru a clarifica viitorul ţării”, a încheiat Ioan Stan.