Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, îi invită pe suceveni și pe turiști să fie prezenți duminică pe Rarău la Sărbătoarea Muntelui. Ediția de anul acesta a evenimentului va începe la ora 12:30, în Munceii Rarăului, dinspre Pojorâta spre Rarău.

„Sărbătoarea Muntelui Rarău. Ca să-l putem sărbători a trebuit să ajungem pe Muntele Rarău. Dinspre Pojorâta, dinspre Valea Bistriței-Chiril și de pe Izvorul Alb. Pe Rarău vin muntenii din Țara Dornelor, din Țara Câmpulungului, din Țara Humorului, de la Slătioara, de la Stulpicani. Se întâlnesc crescătorii de oi. Discută, petrec, sărbătoresc și pregătesc pentru că nu peste mult timp vine răscolul oilor. Dar muntele merită sărbătorit pentru că Pietrele Doamnei stau și se uită la noi. Este o zonă binecuvântată de Dumnezeu. Te îndeamnă pe traseele montane să faci turism. Haideți pe Muntele Rarău, că n-o să vă pară rău!”, a transmis Gheorghe Flutur. Pe scena amplasată în Munceii Rarăului vor avea loc spectacole susținute de

Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava cu artiștii Angelica Flutur, Pamfil Roată, Lucica Păltineanu, Marian Gogan, Dana Dăncilă și Cătălina Rotaru, precum și de grupuri folclorice din localitățile Fundu Moldovei, Sadova, Pojorâta, Vama, Frătăuții Noi, Mălini, Stulpicani, Cîrlibaba și Câmpulung Moldovenesc.