Montarea de indicatoare rutiere provizorii spre ruta alternativă Suceava – Botoșani, anunțată miercuri de primarul Ion Lungu, a și fost pusă în aplicare. De vineri după-amiază sunt vizibile numeroase indicatoare pentru direcționarea traficului rutier ușor, de maximum 3,5 tone, pe străzile Mirăuți și Apeductului, iar pentru traficul greu pe strada Apeductului, înspre Podul Unirii, iar de acolo, mai departe, înspre Mall sau spre Salcea, pe o porțiune nemodernizată.

„Recomand sucevenilor să folosească ruta provizorie de pe strada Energeticianului, cu ieșire la școala gimnazială de la Plopeni sau la Gara Văratec. Vom pune pe această rută provizorie asfaltul frezat de pe bulevardul principal, pentru a înlătura praful de pe drumul nemodernizat”, a spus primarul Ion Lungu.

Pentru finalizarea ultimului tronson din Ruta Alternativă Suceava-Botoșani, tronsonul  nr. 3 , cuprins între Podul Unirii și DN 29, care are prevăzut un apeduct în lungime de 1 km peste calea ferată, cu ieșire în DN 29 (lângă fosta Avicola Burdujeni), a avut loc  licitația pe data de 4 august 2023, fiind depuse două oferte.

Chiar dacă se va ajunge la semnarea contractului de execuție anul acesta, iar anul viitor vor demara lucrările în plin, tot vor dura 24 de luni, încât măsura de „pavare” a drumului cu asfaltul frezat de pe axul principal se va dovedi utilă, atât în privința prafului stârnit în sezonul cald, cât și a noroiului din perioadele ploioase sau cu zăpadă, până când se va finaliza etapa a III-a a rutei alternative.