A început ediția de campionat 2023-2024 a Ligii a III-a. Dintre echipele sucevene, doar Foresta a reușit să se impună în runda inaugurală. „Galben-verzii” au câștigat cu scorul de 2-0 confruntarea din deplasare cu vasluienii de la Rapid Brodoc, grație reușitelor semnate de Sebastian Nechita (30) și Chinwedu Samson (78).

Bucovina Rădăuți a început sezonul cu o înfrângere, cedând cu 2-0, pe teren propriu, duelul cu Știința Miroslava. Pentru formația antrenată de fostul mare internațional Tibor Selymes au punctat Vlad Danale (14 – penalty) și Cosmin Nemțanu (29).

Tot de un eșec a avut parte și Șomuz Fălticeni la debutul în noul campionat. Echipa pregătită de Daniel Stoica a fost învinsă cu 3-1, în deplasare, de FC Bacău. Pentru gazde au marcat Andrei Pavel (4), Luca Agapi (41), Codrin Oasenegre (56), în vreme ce fălticenenii au redus din handicap prin Emmanuel Asibey, în minutele de prelungiri ale întâlnirii.

În etapa următoare, sâmbătă, pe 2 septembrie, de la ora 17.00, Foresta va evolua pe Areni în compania celor de la CSM Vaslui, Șomuz va primi vizita formației Aerostar Bacău, în vreme ce Bucovina Rădăuți va juca în deplasare, cu CSM Bacău.