Lucrările de modernizare a zonelor pietonale și scărilor de acces din municipiul Suceava au ajuns și în zona blocului T1 din intersecția Mărășești, situat vizavi de catedrală.

Numai că aici, în loc de deja clasicele pavaje de culoare roșie, municipalitatea a mers pe o altă gamă, mai nouă, de pavaje ca de granit, în două culori, rezultând o combinație de roșu cu antracit (negru).

Verificând în teren lucrarea demarată de aproximativ trei săptămâni, viceprimarul Lucian Harșovschi l-a găsit la treabă pe „nea Mișu” – Mihai Vîrvara, cel de care spune că a montat pavele în tot orașul.

„Lumea ne înjură pe noi, dar el e omul care a pus pavele în tot orașul”, a spus râzând Lucian Harșovschi.

„Dar ce să punem? Lasă că e cel mai frumos oraș din Moldova”, i-a răspuns „nea Mișu”.

Viceprimarul a arătat atât zona în care se demolează vechea infrastructură pietonală și treptele, dar și zona recent refăcută, inclusiv prin amenajarea de spații verzi.

„Suntem cu lucrările și pe esplanada blocului T1, Mărășești, unde înlocuim 800 mp de pavaj și 480 metri liniari de elemente de treaptă. De asemenea, refacem spațiile verzi și jardinierele cu elemente de zidărie”, a precizat Lucian Harșovschi, precizând că echipa respectivă a refăcut zone similare la Catedrală, la Bebelușul, în George Enescu și multe alte zone ale municipiului reședință de județ.

În timp ce discuta cu muncitorii, o localnică i-a spus lui Harșovschi că lucrările merg destul de greu, fiind contrazisă imediat de o altă femeie care se află zi de zi în zona respectivă și a văzut lucrările de la bun început.

„Trei săptămâni au lucrat, non-stop!”, a spus femeia, completată de viceprimar, care i-a explicat că se face o lucrare temeinică, iar volumul de muncă e mare, încât va mai dura vreo trei săptămâni până la finalizare.