Rugbistul humorean Mihai Macovei nu va mai face parte din lotul României la Cupa Mondială din Franța, din motive medicale, a anunțat Federația Română de Rugby. Sportivul în vârstă de 36 de ani a suferit o ruptură musculară de 2,5 centimetri la un mușchi de la gamba stângă și are nevoie de 3 săptămâni de recuperare.

Macovei urma să fie vice-căpitan al echipei naționale și era în lotul de 33 selectat pentru marele eveniment planetar.

”Toți sportivii care nu au fost selecționați în lotul de 33 și se vor recupera în timp util vor rămâne la dispoziția staff-ului tehnic pe toată perioada Cupei Mondiale”, anunță federația, ceea ce înseamnă că humoreanul ar avea șanse, măcar teoretic, de a prinde lotul la ultimele meciuri din grupele Cupei Mondiale.

 România va debuta la Cupa Mondială pe 9 septembrie, la Bordeaux, cu Irlanda.

În Grupa B, Stejarii vor mai juca pe 17 septembrie, cu Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie cu Scoția (Lille) și pe 8 octombrie cu Tonga (Lille). 

România are parte de trei prime meciuri infernale, cu națiuni din Top 5 Mondial, în condițiile în care din păcate echipa noastră trece prin momente complicate, cu un nivel de joc mult sub ce a arătat în ultimii ani.

Singurul sucevean din lot rămâne  Alin Conache, care, la 21 de ani, este una din marile speranțe ale rugbiului românesc.