O avertizare de cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat a fost transmisă, luni dimineață, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.  

Avertizarea este valabilă pentru Moldova, Maramureș, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37 până la 39 de grade Celsius, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

ISU recomandă oamenilor să stea la umbră și să evite expunerea prelungită la soare, să consume suficientă apă pentru o hidratare corespunzătoare și să evite consumul de băuturi alcoolice. De asemenea, se recomandă purtarea pălăriilor de soare și de haine lejere de culori deschise și consumul de fructe și legume proaspete. Pompierii insistă să nu se aprindă focul în zone cu vegetație uscată sau în zonele împădurite și să nu se arunce la întâmplare resturi de țigară pentru a evita riscul unui incendiu.