Sala de așteptare a Centrului de Transfuzie Sanguină Suceava s-a umplut luni dimineață cu pompieri, jandarmi, polițiști, dar și cu persoane civile care au venit să doneze sânge pentru victimele teribilului accident de la Crevedia, în care doi oameni au murit și 58 au fost grav răniți în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL în județul Dâmbovița. Directorul Centrului de Transfuzie Suceava, dr. Maria Pilat, a declarat că pentru luni și marți s-au programat pentru donare mulți angajați din cadrul Ministerului de Interne și că programul va fi prelungit pentru ca toți cei care s-au prezentat să poată dona.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Urgență „Bucovina” Suceava, Radu Gabriel, a declarat că peste 50 de angajați ai instituției s-au înscris pentru donare. Printre persoanele rănite în urma exploziilor de la Crevedia se numără 39 de pompieri. 10 oameni sunt în stare gravă.

La Centrul de Transfuzie sunt, de asemenea prezenți, și oameni care donează pentru pacienți care nu au legătură cu drama de la Crevedia, ci sunt internați cu diverse probleme de sănătate în spitale din Suceava sau din țară și au nevoie de sânge. De asemenea, la finalul săptămânii trecute a avut loc o campanie de donare de sânge, în cadrul căreia au donat foarte mulți militari de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.