În sectorul Covid-19 al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava sunt internați la această dată aproximativ 20 de pacienți confirmați cu SARS-CoV-2, a declarat, marți, directorul medical al unității medicale, conf. univ. dr. Dimitrie Siriopol, la ședința deliberativului județean. Dr. Siriopol a fost întrebat de președintele CJ, Gheorghe Flutur, dacă spitalul este pregătit pentru o eventuală epidemie, de Covid-19, de gripă etc. sau dacă este nevoie de ajutorul administrației județene. Directorul medical al spitalului a răspuns că, în concordanță cu creșterea numărului de pacienți confirmați cu Covid-19, a fost majorat numărul de paturi alocate pacienților cu această patologie, dar că deocamdată nu sunt probleme. „Suntem pregătiți, cazurile de Covid internate nu sunt grave”, a spus conf. univ. dr. Dimitrie Siriopol, care a adăugat că cea mai bună modalitate de prevenție a infecțiilor respiratorii este distanțarea fizică și evitarea aglomerațiilor.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, în intervalul 21 - 27 august a.c., în județul Suceava erau internați 19 pacienți cu Covid-19, dintre care un copil și un pacient internat la ATI. La nivel național, în perioada menționată au fost înregistrate 3326 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (Covid – 19). 973 dintre cazurile noi din acest interval sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 133 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu Covid-19 în prezent este de 497. De asemenea, la ATI, sunt internate 41 de persoane. Dintre cei 41 de pacienți internați la ATI, 26 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 83 sunt copii și adolescenți, 80 fiind internați în secții și 3 în ATI.