Președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, i-a transmis liderului PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, că ar fi mai bine să nu se mai teamă de acțiunile lui și să i se alăture pentru a susține realizarea a cât mai multor proiecte în județ. Gheorghe Flutur i-a transmis acest mesaj lui Ioan Stan după ce acesta a spus că președintele CJ Suceava nu are nici un merit în realizarea proiectelor de gaz metan din județ, meritul revenind exclusiv primarilor. „Vă sugerez să nu vă mai temeți de acțiunile mele și să veniți alături pentru a susține cât mai multe proiecte pentru județul Suceava. Pentru corecta informare a sucevenilor, spun că eu, în calitate de președinte al CJ Suceava, mă lupt să aduc fonduri, să le deblochez acolo unde sunt blocate, pentru că mă interesează ca acest județ să se dezvolte.

Nu am spus că proiectele pe gaz metan sunt promovate doar de Gheorghe Flutur, ci este și meritul primarilor PNL, PSD și de la alte partide, care au depus aceste proiecte, și îi felicit pe toți”, a spus Flutur. El a arătat că aceste proiecte sunt susținute de coaliția PNL-PSD și a apreciat că județul Suceava este campion la accesarea de fonduri. „Mai exact, luni am convocat cele 37 de primării care au proiecte pe gaz metan pentru că sunt îngrijorat că în 10 județe s-au semnat deja proiectele și încep lucrările, iar la noi nu s-a semnat nici un proiect. Am vrut să aflu cauzele, am analizat fiecare primărie în parte și am constatat că în următoarele două luni se va semna cea mai mare parte a proiectelor, acestea fiind într-un stadiu avansat, unii au și operatorii desemnați, dar la unii întârzie avizele de la o serie de instituții, la alții s-au modificat soluțiile tehnice, așa că au apărut întârzieri”, a declarat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat: ”Cine ați vrea, domnule Stan, să facă aceste discuții? Nu eu, ca președinte al CJ Suceava, împreună cu aparatul tehnic, trebuie să vedem ce este blocat pentru a se debloca? Cine vreți, domnule Stan, să facă discuții cu furnizorii de energie electrică referitor la relația cu primăriile și cu cetățenii? Nu noi, care să le arătăm unde este nevoie de investiții în posturi de transformare sau rețele?

Cum vreți, domnule Stan, să discutăm cu cei de la Drumuri Naționale pentru repararea tronsoanelor de drum care vin din frontiera cu Ucraina, pentru asfaltarea unor tronsoane de drum care nu arată bine, cum ar fi cele de la Marginea, Solca, Voitinel, Palma?”.

Președintele CJ Suceava a mai spus că poate să îi dea mai multe exemple în care CJ Suceava se implică, însă vede că de fiecare dată Ioan Stan îi reproșează faptul că se implică. Flutur a arătat că aceste exemple sunt grăbirea documentației pentru Autostrada A7, dar și înființarea rețelelor de gaz metan.

„Greu de înțeles. Dacă nu mă implic, nu e bine, dacă mă implic, vă deranjez. Voi continua să mă implic și vă invit alături de mine la dezvoltarea județului Suceava, așa cum și primarii dumneavoastră sunt. Lăsați invidia politică deoparte și haideți la construcție! Sunt pregătit să lucrăm împreună pentru dezvoltarea județului Suceava”, a încheiat Gheorghe Flutur.