La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la Suceava prima ediție a Cupei SUCT la tenis de câmp pentru copii. Turneul găzduit de Baza Sportivă „Flora Ana”, situată în zona Serpentine, a adunat la start peste 30 de mici tenismeni cu vârsta de până în 10 ani, proveniți din zona Sucevei, Fălticeni, Rădăuți și din județul Botoșani.

Turneul, de a cărui bună coordonare s-au ocupat antrenorii Costin Berariu și Mihai Pop, de la ACS Tenis King, s-a desfășurat pe reguli de Tenis10, un concept implementat de Federația Română de Tenis în baza campaniei internaționale de inițiere și învățare a acestui sport, susținută de ITF. În funcție de abilități și de vârsta concurenților, la asemenea concursuri se utilizează mingi mai ușoare, rachete mai scurte sau terenuri mai reduse ca dimensiune, organizatorii încercând prin aceste metode să inoculeze dragostea pentru tenis celor mai mici jucători, știut fiind că tenisul trebuie adaptat vârstei și capacităților fizice ale copiilor.

„Competiția în sine poate fi considerată o reușită. Chiar dacă a fost foarte, foarte cald, a fost o plăcere să-i vedem pe copii în acțiune, bucurându-se de tenis. Suntem fericiți că putem ajuta la promovarea printre cei mici a acestui frumos sport și ne propunem ca de la anul să afiliem turneul la Federația Română de Tenis, astfel încât să fie introdus în calendarul național. În încheiere, aș dori să mulțumesc Clinicii Hereditas, care a asigurat asistența medicală a sportivilor pe toată durata întrecerii”, a declarat Codruț Popescu, inițiatorul acestei competiții.

La final, organizatorii le-au pregătit participanților mai multe surprize, constând în premii, cupe, medalii, diplome și diverse cadouri.

Rezultate Cupa SUCT:

Nivel Roșu:

1.     Sofia Burlui

2.     Antonia Mitocaru

3.     Emilian Nechiforeasa

4.     Alexandru Manole

Nivel Portocaliu:

1.     Alexandru Lazniuc

2.     Ilinca Maria Ichim

3.     Matias Teodor Mihalache

4.     Irina Apostol

Nivel Verde:

1.     Alex Cristian Foceac

2.     Teodora Mironescu

3.     Ianis Sovan

4.     Natalia Ududec

Nivelul Galben:

1.     Bianca Șoșoi

2.     Eva Roșioru

3.     Patrick Șoimaru

4.     Ana Balan

 

Cupa SUCT la tenis de câmp pentru copii face parte dintr-o serie de evenimente care celebrează cei 70 de activitate ai societății de construcții sucevene.

Înființată in anul 1953, SUCT își începe activitatea în domeniul construcțiilor civile și al agriculturii, ajungând astăzi o companie de succes, al cărei nume este cunoscut și bine definit pe piața construcțiilor din nordul României. Cu un număr de peste 250 de angajați pregătiți și pasionați de munca pe care o prestează zi de zi, SUCT face față oricăror provocări, răspunzând cu profesionalism tuturor exigențelor în ceea ce privește construcțiile industriale și civile.

În urma evaluărilor efectuate de către analiștii COFACE România, societatea SUCT SA se numără printre cele mai performante companii de pe piața autohtonă. În țara noastră, doar 20% dintre societăți prezintă un risc scăzut, calificându-se pentru a obține Certificatul Excellent SME, oferit de Coface România în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie București.