În perioada 13 septembrie - 13 octombrie, la Muzeul de Științele Naturii Suceava puteți vizita expoziția temporară „Cuibușor de nebunii”, în care veți observa 70 de cuiburi și tot atâtea tipuri de ouă de la păsări sedentare și migratoare, care habitează în nordul Moldovei. Intrarea este liberă.

Expoziția își propune să valorifice piese de patrimoniu din colecția de Ornitologie a Muzeului de Științele Naturii și să aducă în fața publicului vizitator atât diversitatea materialelor de construcție (crengi de conifere și rămurele de la specii arborescente foioase, mușchi de pământ, pământ, fire de păianjen, iarbă și paie, licheni, flori (de la stuf, papură, salcâm, platan, mesteacăn, salcie), semințe (de pin, de ulm, carpen), pietriș, nisip, cochilii de melci), cât și varietatea formelor și culorilor de la ouă și cuiburile speciilor de păsări.

Totodată, expoziția își propune să conștientizeze publicul vizitator despre influența impactului devastator antropic asupra locurilor de cuibărire și asupra existenței și varietății speciilor de păsări. Biologul dr. Florentina-Carmen Oleniuc, de la Muzeul de Științele Naturii Suceava,are o mulțime de povești pregătite pentru vizitatori, tineri și vârstnici, așa că nu vă rămâne decât să treceți pragul Muzeului de Științele Naturii să descoperiți o expoziție fabuloasă.