Consiliul Județean Suceava şi Muzeul Național al Bucovinei organizează, în perioada 17-30 septembrie, Expoziţia Internaţională de Caricatură – Portret „140 Bacovia”.

Această expoziție este un proiect realizat de graficianul băcăuan Mihai Victor Eugen, timp de patru ani, pentru omagierea scriitorului George Bacovia. Proiectul se va desfăşura simultan, începând cu data de 17 septembrie 2021, în 11 oraşe, din 10 judeţe ale ţării. Mihai Victor Eugen a adunat, în patru ani, 350 de lucrări (portrete ale marelui scriitor) de la 170 de artişti, din 52 de ţări ale lumii.

George Bacovia s-a născut pe 17 septembrie 1881, la Bacău. A fost un scriitor român format la școala simbolismului literar francez. Anul acesta se împlinesc 140 de ani de la naşterea marelui scriitor. S-a dovedit un iscusit executant la vioară şi un talentat desenator. Au rămas pentru posteritate câteva desene în peniţă, printre care şi o serie de caricaturi. După cum ne-a spus artistul Ovidiu Ambrozie Bortă BOA: „Expoziţia se va deschide în Foaierul expoziţional al Muzeului de Istorie Suceava, vineri, 17 septembrie 2021, la ora 12.00, şi este o selecţie a celor mai bune lucrări adunate în proiectul demarat şi realizat de Mihai Victor Eugen VEM”.