La Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava va avea loc duminică, 19 septembrie, de la ora 18:00, concertul „Repere muzicale europene”, cu Johannes Onesciuc (pian) și Ciprian Reuț (vioară). În program, lucrări de G. Tartini, H. Wieniawski, F. Kreisler, P. Sarasate, J. Massenet, Ciprian Porumbescu.

Intrarea la eveniment este liberă. Accesul în sala de spectacol se va face începând cu ora 17.30, în limita a 150 de locuri (jumătate din capacitatea sălii), din dorința de a respecta normele actuale privind combaterea răspândirii SARS-CoV-2.

Profesorul Johannes Onesciuc, de la Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, ne-a spus că, după mai bine de zece ani, a reluat colaborarea cu violonistul Ciprian Reuț, pentru a oferi publicului sucevean „bucuria muzicii și a revederii”, într-un regal muzical. „Ne dorim să avem parte de o prezență numeroasă, cu atât mai mult cu cât știm că publicul sucevean are nevoie de aceste evenimente, care, din păcate, sunt foarte puține. Tocmai de aceea avem nevoie de sprijinul lor, din dorința de a demonstra că există public pentru acest gen de muzică, că Suceava are nevoie de o instituție culturală de profil, care să aducă în fața publicului evenimente culturale de acest gen”, a completat prof. Johannes Onesciuc.

Violonistul Ciprian Reuț s-a născut în Suceava, pe 7 noiembrie 1995, a început studiul viorii în orașul natal, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, clasa prof. Cristina Ungureanu. A absolvit cursurile liceale la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București, clasa prof. Elena Baltaga, iar mai apoi, în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, a urmat atât cursurile Facultății de Interpretare Muzicală - secția vioară, clasa prof. Gabriel Croitoru, cât și cursurile Facultății de Compoziție, Muzicologie și Dirijat Orchestră – secția Dirijat Orchestră, clasa prof. Horia Andreescu.

De-a lungul anilor, Ciprian Reuț a obținut numeroase premii la olimpiadele naționale, cât și la concursurile naționale și internaționale, și a susținut mai multe concerte atât în țară, cât și în străinătate (Franța, Polonia, Austria, Slovacia, Germania etc.). Recent s-a întors din Germania, unde a absolvit un master „pe vioară” în cadrul renumitei Universități – Hochschule für Musik und Tanz Köln. În perioada următoare, artistul sucevean intenționează să urmeze cursurile doctorale pe interpretare muzicală, din cadrul Universității Naționale de Muzică din București.