Aleșii locali vor decide joi dacă în galeria Cetățenilor de Onoare ai Sucevei se va adăuga un nou nume, al profesorului de sport Lazăr Tipa – doctor în științele motricității umane.

Născut în 1958 în Todirești, Lazăr Tipa a urmat cursurile Liceului „Ștefan cel Mare” Suceava, ale Institutului de Învățământ Superior Suceava și cele ale Universității „Al. I. Cuza” Iași – Facultatea de Educație Fizică și Sport, doctoratul fiind dat la Chișinău, în prezent fiind profesor la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava.

Principalele motive pentru care a fost recomandat pentru conferirea acestei titulaturi sunt rezultatele bune obținute de elevii coordonați de el la campionatele pe echipe municipale, județene și naționale, cât și pentru rezultatele sportive obținute personal.

Fostul multiplu campion național și medaliat balcanic și internațional, participant la Campionatul Mondial din Oslo – Norvegia și Campionatul European Oulu – Finlanda, la lupte greco-romane, a obținut în total 128 de medalii (aur, argint și bronz), dedicându-și întreaga activitate sportului de performanță.