Doi tineri, unul din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava şi unul din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, au ajuns în arestul poliţiei judeţene, începând de miercuri, pentru fapte de tâlhărie.

Primul dintre ei este Dumitru Roger Florea, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Suceava, cunoscut pentru implicarea în mai multe scandaluri şi anchetat într-un dosar de prostituţie al procurorilor de la DIICOT.

În urma anchetei poliţiştilor judiciarişti suceveni, Dumitru Roger Florea este acuzat că a tâlhărit un bărbat în noaptea de 5 spre 6 mai, pe strada Jean Bart din municipiul Suceava. Ieri, Judecătoria Suceava a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava şi a dispus arestarea preventivă a lui Florea, pentru tâlhărie calificată, pentru următoarele 30 de zile.  

Acelaşi Dumitru Roger Florea este anchetat de procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Suceava, sub acuzaţia că,în perioada 2014-2016, a fost membru al uneia din cele două grupări care au racolat şi exploatat sexual 14 tinere, dintre care şapte minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, pe care le-au obligat să se prostitueze atât pe raza judeţelor Suceava, Prahova şi Buzău, cât şi pe teritoriul Greciei, în oraşul Atena.

În al doilea caz, poliţiştii de la Secţia Rurală Şcheia l-au identificat pe autorul unei tâlhării din data de 4 mai, victima fiind din Stroieşti. În baza probatoriului administrat, pe 8 mai, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de Gheorghe Ioan Solomon, în vârstă de 28 de ani, din Capu Codrului - Păltinoasa, pentru tâlhărie calificată, acesta fiind introdus în arestul poliţiei judeţene.