Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Federaţia Română de Handbal, Clubul Sportiv Universitatea din Suceava, Asociaţia Judeţeană de Handbal Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava şi Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava, organizează etapa finală a Campionatului Naţional Universitar de Handbal Masculin.

Aceasta este a III-a ediţie organizată la Suceava, primele două ediţii fiind câştigate de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, care, în 2017, a reprezentat România la Campionatul European Universitar de Handbal Masculin, desfăşurat în Malaga, Spania, obţinând titlul de Campioană Europeană. În 2018, echipa de handbal a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a participat, din nou, la Campionatul European Universitar de Handbal Masculin, care s-a desfăşurat în Coimbra, Portugalia, obţinând locul III.

În acest an, vor participa 6 echipe reprezentative din următoarele centre universitare: Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Competiţia se va desfăşura în perioada 12–14 mai, în Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv din Suceava şi în Sala de Sport a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din Suceava, jocurile începând luni, 13 mai, ora 09.00.