Un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 01.20, pe strada Pinului din municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 36 ani, localnic, care nu deţine permis de conducere auto. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că avea o concentraţie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge.

Autoturismul i-a fost încredinţat spre a fi condus pe drumurile publice de un localnic de 27 ani, care se afla şi el în autoturism, pe locul dreapta faţă.

Faţă de bărbatul de 36 de ani s-a dispus măsura reţinerii pentru 18 ore, acesta fiind prezentat şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, unde i s-a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducere fără permis”, „încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere sau se află sub influenţa alcoolului” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, se precizează în comunicatul poliţiei.