Trei bărbaţi au ajuns la spital miercuri după ce au căzut de la înălţime, unul de pe o casă, unul de pe o scară şi unul dintr-un copac.

La ora 10.38, polițiștii de la Ipotești au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un tânăr de 31 ani, din comuna Ipotești, a căzut de pe casă. Din verificări s-a stabilit că tânărul este angajatul unei firme, iar în jurul orei 10.25, lucra la un duplex situat pe strada Sergentului, din comuna Ipotești, împreună cu alți doi muncitori. În timp ce se afla la etajul 1, acesta s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de aproximativ 3 metri.

A acuzat dureri la nivelul spatelui, motiv pentru care la fața locului a fost chemată o ambulanță care l-a preluat și transportat la Urgenţele Spitalului Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, având diagnosticul preliminar policontuzionat prin cădere de la înălțime, traumatism coloană lombară, bazin - accident de muncă prin cădere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Două ore mai târziu, polițiști din cadrul Secției 13 Bălcăuți au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un bărbat de 43 ani, din comuna Grămești, sat Bălinești, a căzut de pe casă.

În urma efectuării verificărilor s-a stabilit că bărbatul a vrut să-l ajute pe un vecin la remedierea unei probleme privind acoperișul locuinței. În aceste împrejurări, în timp ce se afla pe o scară sprijinită de peretele lateral al locuinței, s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de aproximativ 2 metri.

El a fost preluat de un echipaj SMURD și a fost transportat la Spitalul orășenesc Siret, fiind diagnosticat cu traumatism toracic în observație.

În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă, au precizat poliţieştii.

În aceeaşi comună a avut loc al treilea incident de miercuri de cădere de la înălţime.

Un bărbat de 34 de ani, din orașul Siret, a mers la un bărbat din Grămeşti pentru a-l ajuta pe acesta să taie un copac, specia molid. În timp ce se afla urcat în copac bărbatul de 34 de ani s-a dezechilibrat și a căzut pe sol, nefiind asigurat cu centură de protecție.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță care a stabilit un diagnostic preliminar, respectiv: ,,TCC, otoragie și excoriații la nivelul feței”, victima fiind transportată la Spitalul Județean Suceava pentru investigații suplimentare.

Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămarea corporală din culpă.