Un bărbat care tocmai cumpărase lemne de la pădure a murit după ce căruţa s-a răsturnat pe un drum forestier, iar el a fost prins sub încărcătură. Incidentul s-a petrecut miercuri, în jurul prânzului.

Polițiştii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că o persoană ce transporta lemne prin pădurea din comuna Zamostea cu un atelaj hipo a decedat, fiind prinsă sub încărcătura de lemne ce a căzut din atelaj.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 12.00, bărbatul de 34 ani, din satul Gropeni, comuna Bălcăuți, s-a deplasat în pădurea de pe raza comunei Zamostea cu un atelaj hipo tractat de doi cai şi a achiziționat de la pădurar 2 mc de lemn, specia fag, pe care i-a încărcat în atelaj, asigurând încărcătura cu trei centuri.

Din locul de încărcare s-a deplasat cu atelajul spre localitatea Şerbăuți, circulând pe drumuri forestiere. După ce a parcurs circa 2 km, a ajuns într-o zonă cu denivelări acoperite de bălți în care atelajul s-a răsturnat în partea stângă a direcției de deplasare. Victima nu a reuşit să sară din atelaj întrucât s-a agățat cu piciorul drept de hățuri şi a fost prinsă cu membrele şi corpul sub încărcătura de lemne.

Bărbatul a fost găsit decedat în jurul orei 14.30 de un pădurar, care a sunat la 112.

La fața locului s-a deplasat şi un echipaj SMURD, care a constatat decesul.

Pentru a clarifica împrejurările în care bărbatul a decedat, s-a dispus efectuarea unei autopsii medico-legale.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipal Rădăuți.

„În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă”, se precizează în comunicatul poliţiei.