Membrii unei familii din Fălticeni au suferit o pagubă foarte mare după două atacuri nocturne date în țarcul în care au oi. Primul atac  a fost în urmă cu aproape o săptămână, iar al doilea în noaptea de joi spre vineri. Oamenii sunt convinși că este vorba de o haită de câini vagabonzi, una numeroasă și evident foarte agresivă. Aceștia se tem că acei câini ar putea fi turbați, având în vedere ferocitatea atacurilor. Sălbăticiunile au dat atacul pe strada Pietrari din municipiul Fălticeni, în zona dinspre Mănăstirea Buciumeni.

„Avem 25 de oi omorâte sau rupte, cu picioare smulse,  mațe afară... este un dezastru. Am cerut ajutor autorităților, Poliției și Primăriei municipiului Fălticeni și sperăm să ne ajute cineva”, a declarat unul din proprietarii oilor.

Acesta urma să sacrifice toate oile rănite, temându-se să consume carnea, în special din cauza rabiei.

De principiu, despăgubirile pentru animalele ucise de sălbăticiuni se obțin doar când este vorba de atacuri din mediul silvic, din pădure, ceea ce nu este cazul la Fălticeni.  

Contactat de Monitorul de Suceava, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că problema pare a fi una izolată, existând doar o singură sesizare. Acesta a precizat că și vulpi de talie mare ar fi putut produce dezastrul din turma de oi, însă nu se pronunță pentru că nu este specialist.

„Oricum, avem contract cu o firmă specializată care a adunat deja în ultimele două săptămâni 67 de câini din tot municipiul Fălticeni  și nu cred că sunt de toți mult peste o sută. Acțiunea de prindere a câinilor va continua. Referitor la cazul crescătorilor de oi păgubiți, îmi pare rău, dar trebuia să își ia și ei măsuri mai serioase de protecție. Oile erau într-un spațiu cu un gard de lemn slab rezistent, iar în apropiere nu locuiește nimeni, animalele nu erau păzite de nimeni”, a declarat Cătălin Coman.