Un tânăr de 17 ani aflat la volanul unei mașini furate a fost oprit, vineri, cu focuri de armă în județul Dolj, informează Mediafax. Polițiștii îl bănuiesc pe tânăr că, înainte de a fura mașina, a furat mai multe obiecte din alte mașini parcate.

Poliţiştii din Craiova au încercat, vineri, să oprească o mașină fără plăcuţele de înmatriculare, însă șoferul nu a oprit la semnal. Urmărit fiind, șoferul a lovit un stâlp de iluminat public, după care a abandonat mașina și a fugit.

Poliţiştii au tras 3 focuri de armă, în plan vertical, tânărul fiind astfel prins.

Polițiștii au stabilit că acesta are 17 ani, este din Giurgiţa, iar mașina pe care o conducea fusese furată din parcarea unui bloc.

De asemenea, în interiorul mașinii furate poliţiştii au găsit mai multe bunuri pe care tânărul le-a sustras din alte autoturisme parcate în aceeaşi zonă. Astfel, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul ar fi folosit o şurubelniţă pentru a sparge geamurile laterale de la alte 2 autoturisme, aflate în aceeaşi parcare. Dintr-una dintre maşini acesta este bănuit că a furat un sistem electronic de navigaţie, iar din cealaltă un compresor auto.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat, furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără a permis de conducere.