Secția de Radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, căreia i se adresează bolnavi de cancer din tot vestul țării, și-a întrerupt activitatea, după ce conducerea unității medicale nu a reușit să obțină o autorizație de funcționare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medicul Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal Timișoara, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că a fost suspendată activitatea în cadrul Secției de Radioterapie începând de miercuri. Asta după ce unitatea medicală nu a reușit să obțină autorizația de funcționare pentru un aparat din cadrul secției.

„Este vorba de prelungirea autorizației de funcționare pentru acceleratorul de la radioterapie. Dosarul a fost transmis din luna mai la CNCAN (n.r. Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare) și abia alaltăieri (n.r. marți) am primit un răspuns, în care ne solicită completarea unor documente sau modificarea unor documente, lucru pe care noi îl realizăm în două zile. Vineri va fi transmis dosarul la CNCAN, dar în adresa de la CNCAN ne specifică foarte clar că dacă funcționăm fără a avea avizul de la dânșii suportăm rigorile legii. Și atunci nu am avut altă soluție decât să întrerupem activitatea. Mâine (n.r. vineri) va ajunge dosarul la CNCAN, am luat legătura cu dânșii și insistăm și la minister ca în momentul în care dosarul ajunge acolo să primim cât de urgent autorizația și să putem să funcționăm de săptămâna viitoare", a afirmat medicul Olimpia Oprea.

Potrivit directorului Spitalului Municipal Timișoara, pacienții internați pe Secția de Radioterapie nu au fost externați, însă nu au mai fost primiți alții noi.

Zilnic, între 80 și 100 de pacienți din tot vestul țării beneficiază de tratament în cadrul Secției de Radioterapie din Timișoara.

„De ieri (n.r. miercuri) a fost întreruptă activitatea. Practic, pacienții nu au fost externați, li s-a spus că o să dureze două, trei zile. Este vorba de mici modificări sau completări la dosar, pe care le-am realizat în două zile. Nu sunt lucruri legate de starea tehnică a aparatului, nu sunt probleme care ar duce la întreruperea activității. Dar din momentul în care CNCAN-ul ne-a atras atenția, noi nu am avut altă soluție. Cei internați au rămas în continuare, nu au fost primiți cei care au venit noi, dar vor fi anunțați, sunt datele lor și sunt programați săptămâna viitoare. Ne pare rău pentru situația creată", a precizat Olimpia Oprea.