Un furt cu un mod de operare complex şi cu prejudiciu foarte mare a fost comis din Biserica în construcţie „Buna Vestire”, aflată în zona de coborâre dinspre Calea Obcinilor spre Șcheia, pe partea stângă. În noaptea de miercuri spre joi, din incinta bisericii hoţii au furat peste două tone de tablă din cupru care era pregătită pentru a fi montată pe acoperiş. Tabla era urcată pe o schelă din interiorul bisericii.

Hoţii au pătruns în biserică după miezul nopţii, au dat jos colile de tablă şi le-au urcat într-o autoutilitară cu care au intrat în curtea bisericii. Având în vedere cum au operat, de la cum au dat jos tabla şi cum au transportat-o, este evident că a fost vorba de mai mulţi autori, care au ştiut bine ce fac şi au avut un plan bine pus la punct. Nu este deloc exclus ca aceştia să fi avut şi informaţii destul de clare despre ce este de furat din biserică înainte de a acţiona.

Din informaţiile noastre, autorii au acţionat cu două maşini, una cu rol de antemergător, urmată de cea care a transportat tabla.

A doua zi dimineaţă, preoţii din familia Mihoc au fost anunţaţi de furt. Paguba este foarte mare, prejudiciul fiind estimat la 130.000 de lei.

Primele cercetări au fost derulate de poliţiştii de la Șcheia, după care ancheta a fost preluată de ofiţerii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava. Se pare că anchetatorii au o serie de date despre traseul maşinilor care au fost la locul faptei.

Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” este situată pe teritoriul satului Sf. Ilie, comuna Șcheia, autorizarea de construcţie a bisericii mari fiind emisă în 2015. Biserica este ridicată, iar în această perioadă se lucrează la acoperiş.

Preotul paroh este Dimitrie Mihoc, iar în curte se află şi o biserică mai mică, construită mai demult.