Poliţiştii de la Vatra Dornei au pus în aplicare, în cadrul unei razii efectuate joi, 19 septembrie, şase mandate de percheziţie, fiind vizaţi mai mulţi tineri care au fost implicaţi într-o bătaie petrecută la finele săptămânii trecute într-un local din municipiul staţiune.

Patru dintre aceştia au fost reţinuţi în arestul poliţiei judeţene, pentru 24 de ore.

Cei care sunt în mijlocul unui nou scandal sunt deja cunoştinţe vechi ale poliţiştilor dorneni, deşi sunt încă tineri, având între 20 şi 30 de ani. Cei care s-au bătut fac parte din două tabere, în ambele găsindu-se tineri certaţi cu legea.

 

Condamnat pentru violarea fostei prietene, o fată de 15 ani 

Pe lista celor puşi sub acuzare în noul dosar, de loviri sau alte violenţe, şi reţinuţi în arest în cursul zilei de joi se află Petrică Mariane Roşca, eliberat din penitenciar după ce a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare pentru viol asupra fostei prietene, o fată de numai 15 ani. 

În iulie 2016, fata a mers la o prietenă cu care discuta în momentul în care peste ele a intrat Roşca, individ cu care minora a avut anterior o relaţie de concubinaj. Bărbatul a forţat-o pe minoră să îl însoţească în zona unui platou din apropierea Staţiei CFR Vatra Dornei, unde, prin ameninţări şi acte de violenţă, lovind-o peste faţă şi corp cu palmele, a constrâns-o să întreţină raporturi sexuale cu el. După ce a fost abandonată de agresor, fata s-a adresat unui bărbat care se afla în apropiere şi i-a cerut ajutorul. Speriat de modul cum arăta minora, bărbatul a sesizat imediat o patrulă de jandarmi, iar mai apoi cazul a fost preluat de poliţiştii dorneni.

Fata a fost examinată şi de un medic legist, care a confirmat violul.

 

Autor de tâlhărie calificată

Un alt tânăr dornean reţinut este Mihai Alex Gheorghiu, implicat în  mai multe fapte cu violenţă.

În mai 2017, Mihai Alex Gheorghiu a fost arestat preventiv pentru infracţiunea de tâlhărie calificată.

La acea vreme, Mihai Alex Gheorghiu, de 19 ani, şi Andrei Petru Tocaciu, de 25 de ani, ambii din municipiul Vatra Dornei, cunoscuţi cu antecedente penale, se aflau într-un club din municipiul staţiune, unde au consumat alcool cu un tânăr în vârstă de 21 de ani, din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor. Acesta din urmă a acceptat să le dea de băut celor doi, deşi nu îi cunoştea anterior, după care a vrut să plece acasă.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că el a fost urmărit de cei doi tineri, care l-au ajuns în dreptul fântânii dezafectate de pe strada pietonală din centrul municipiului Vatra Dornei şi l-au lovit din spate cu pumnii. Tânărul a fugit spre zona centrală, iar în apropierea unui restaurant a fost ajuns din nou din urmă de cei doi agresori, care l-au lovit iar, cerându-i banii pe care îi avea asupra sa. În timpul agresiunii, cei doi indivizi i-au sustras victimei un portofel aflat în buzunarul din spate al pantalonilor, iar din interiorul acestuia suma de 180 de lei. În urma examinărilor medico-legale s-a stabilit că tânărul a necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale.

 

Liberi după 24 de ore de arest, sub control judiciar

Al treilea tânăr pus sub acuzare în noul dosar este Alexandru Andrei Baicu, anchetat pentru furturi, iar în trecut şi pentru că a cerut taxe de protecţie unor elevi. Al patrulea acuzat este Alexandru Berculean.

Cei patru au fost reţinuţi în arest până în dimineaţa zilei de vineri, după care au fost puşi în libertate, sub control judiciar.

Prin această acţiune, comanda Poliţiei Vatra Dornei a încercat să transmită fermitate în aplicarea legii, iar prin punerea celor patru sub control judiciar va exista un control mai strict asupra lor.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.