O bătrână care s-a angajat în traversare pe trecerea de pietoni din zona Parcului ”Trei Bărboși”, în municipiul Suceava, a fost lovită violent de o autoutilitară, vineri dimineață, în jur de ora 9.30.

Pe imagini se vede cum femeia se angajează în traversare de peste drum de parc, în timp ce dinspre Policlinică vin cu viteză mai multe mașini. Șoferul autoutilitarei, care vine pe banda I cu viteză, frânează, dar nu mai poate evita impactul, lovind-o pe femeia în vârstă de 63 de ani. Victima a fost lovită violent și proiectată la mare distanță.

Conform datelor furnizate de poliție, un șofer în vârstă de 60 de ani, din Covasna, care rula pe bulevardul Ștefan cel Mare, nu a acordat prioritate victimei, care s-a angajat regulamentar în traversare. 

Șoferul implicat în accident a fost verificat cu etilotetsul, rezultând alcoolemie zero.

Polițiștii au deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă și continuă cercetările.

Pe cele două treceri de pietoni din zona Palatului de Justiție Suceava au avut loc mai multe accidente grave. Cel mai șocant a fost cel în care a murit o femeie jandarm care traversa regulamentar împreună cu fetița sa, rănită și ea foarte grav în urma acelui accident rutier.

În această zonă dintre stațiile Policlinică și Bancă se rulează cu viteză destul de mare, ceea ce pune în pericol pietonii inclusiv atunci când traversează regulamentar, pe locurile marcate.