Misiune grea pentru pompieri, sâmbătă seară, după ce s-a anunțat un incendiu la o gospodărie situată între Vatra Moldoviței și Sadova, într-o zonă izolată și greu accesibilă. Alarma s-a dat în jurul orei 18.30.

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Frumosu, au intervenit cu 3 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la o gospodărie destinată creșterii animalelor, la limita teritorială dintre comunele Vatra Moldoviței și Frumosu.

La sosire, pompierii au constatat că ardea generalizat casa de locuit și o parte din anexele gospodărești, care formau un corp comun, construit din lemn și acoperit cu șindrilă. Din fericire, animalele din interior au fost evacuate la timp.

Și în acest caz focul a pornit de la coșul de fum deteriorat, o problemă de sezon, care se acutizează pe măsură ce sistemele de încălzire sunt folosite mai intens.

Incendiul a distrus casa pe o suprafață aproximativ 24 mp, anexele gospodărești pe 60 mp, obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, materiale textile, circa 4 metri cubi lemn de foc și alte bunuri. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a transmis că pompierii au salvat restul anexelor de locuit și utilaje agricole, respectiv două cositori, o greblă mecanică și un motofierăstrău.