Incidența cazurilor pozitive de infectare cu noul coronavirus care se menține încă ridicată în municipiul Câmpulung Moldovenesc și în comunele Bălcăuți, Coșna, Dorna Arini, Frătăuții Vechi, Moldovița și Satu Mare face să fie prelungite măsurile suplimentare dispuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. CJSU a analizat, sâmbătă, situația epidemiologică în județ și a constatat că în localitățile menționate incidența este între 1,5 și 3 la mia de locuitori: Câmpulung Moldovenesc – 2,63 la mie, Bălcăuți – 1,54 la mie, Coșna – 2,04 la mie, Dorna Arini – 2,03 la mie, Frătăuții Vechi – 2,31 la mie, Moldovița – 1,53 la mie, Satu Mare- 1,67 la mie. Ca urmare, restaurantele și cafenelele funcționează la interior la 30% din capacitate, în intervalul orar 06:00 – 23:00,  activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 - 23:00; nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, iar sălile de jocuri de noroc pot funcționa la 30% din spațiu, în intervalul orar 06:00 - 23:00.

De asemenea, CJSU a decis, sâmbătă, aplicarea acestor restricții suplimentare pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 noiembrie a.c., ora 00.00, în comunele Breaza, Dărmănești, Moara, Pătrăuți și Vatra Moldoviței, cu incidențe de 1,95 la mie – Breaza, 2,16- Dărmănești, 1,93- Pătrăuți și 1,58- Vatra Moldoviței.

La Vatra Dornei, Siret și Moara incidența cumulată a cazurilor pozitive în ultimele 14 zile a trecut de 3 la mia de locuitori, astfel încât măsurile dispuse sunt consecutive acestei încadrări. La Vatra Dornei – incidență 3,38 la mie și Siret- incidență 3,43 la mie fără focare și 5,20 la mie cu focare, restricțiile intră în vigoare din 22 noiembrie, la Moara, unde incidența este de  3,14 la mie, restricțiile se aplică din data de 23 noiembrie a.c., ora 00.00.

În localitățile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depăşit pragul de 3/1000 locuitori sunt interzise activitățile în cinematografe și instituții de spectacole, precum și funcționarea restaurantelor și cafenelelor în interior. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 06:00 – 23:00;

Prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise, dar nu se pot consuma în spaţiile respective (restaurante la interior). Terasele pot funcționa, cu condiția să fie în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci și nici activitatea în sălile de jocuri de noroc.