Poliția municipiului Suceava a organizat, sâmbătă, o acțiune de control cu efective sporite pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în contextul Covid, principalul obiectiv vizat fiind târgul auto de la Cumpărătura, unde existau date că activitatea continuă, deși interpretarea în litera legii ar interzice comerțul auto de acest gen, în această perioadă.

Polițiștii au identificat la fața locului în jur de 40 de posesori de mașini, veniți la târg. Administratorul târgului a fost amendat cu 10.000 de lei, fiind acuzat că a încălcat Legea 55/2020, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, mai precis articolul care face referire la ”nerespectarea de către conducătorii instituțiilor sau operatorilor economici a măsurilor stabilite referitoare la suspendarea temporară a activității acestor instituții sau operatori economici”. Alți 37 de participanți la târg, posesori de mașini, au fost instruiți și avertizați cu privire la faptul că nu pot participa la acest tip de comerț, în această perioadă.

Polițiștii au transmis că nu sunt respectate prevederile Hotărârii nr. 967 din 12.11.2020, privind suspendarea activității acestui tip de piață.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, polițiștii au verificat în municipiul Suceava piețe, magazine, hypermarketuri, restaurante, cafenele, terase, baruri, saloane de evenimente, fiind aplicate un număr de 5 amenzi, în valoare de 17.000 de lei, pentru nerespectarea regulilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.