Un polițist pensionar a fost trimis în judecată de procurorii de la Gura Humorului pentru două infracțiuni, printre care și cea de ultraj, pentru agresarea fostului său șef de la locul de muncă, ofițer de poliție. Cazul s-a petrecut tocmai în octombrie 2017, însă Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a finalizat cercetările zilele trecute. Dosarul nu a fost o prioritate pentru procurori, în condițiile în care partea vătămată, șeful Secției Rurale de Poliție 10 Gura Humorului, Micu Longhin, a declarat că s-a împăcat cu fostul coleg ce l-a agresat. Doar că în cazul infracțiunii de ultraj, împăcarea nu înlătură răspunderea penală. Mai mult, fostul polițist a făcut atunci scandal și a refuzat să îi fie verificată alcoolemia, astfel că a fost trimis în judecată și pentru infracțiunea de refuz de recoltare a probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În octombrie 2017, într-o sâmbătă seară, o sesizare prin numărul de urgenţe 112 a anunţat că un bărbat face scandal în incinta restaurantului Mărţişorul din Cacica. De asemenea, s-a mai anunţat că respectivul, Remus Lateşi, din Gura Humorului, a venit la faţa locului cu o maşină, deşi este în evidentă stare de ebrietate. Bărbatul o căutase la local pe fosta sa soţie, cu care a avut mai multe procese şi care l-a reclamat pentru agresiuni (între timp femeia a renunțat la acțiunea din instanță și reclamația pentru lovire).

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Secţiei Rurale de Poliţie 10 Gura Humorului.

Remus Lateşi, poliţistul care atunci era ieșit la pensie de puțin timp, a fost găsit în local. De acolo a plecat în scurt timp, urcându-se la volanul maşinii cu care venise la Cacica.

Un echipaj rutier care se afla în trafic a identificat în scurt timp maşina condusă de bărbat, pe DJ 178E, în timp ce circula dinspre Botoşana spre Gura Humorului.

Poliţistul pensionat a refuzat iniţial să oprească, după care a refuzat etilotestul. El a fost încătuşat şi condus de foștii săi colegi la spitalul din Gura Humorului, unde, în prezenţa medicului de gardă, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. 

La spital, şeful Secţiei de Poliţie Rurală Gura Humorului, subcomisarul Micu Longhin, a fost ultragiat fizic şi verbal, de faţă cu mai mulţi martori. La un moment dat, agresorul ar fi dat cu piciorul în spate spre ofițer. Deși foarte revoltat la acea vreme de ce s-a întâmplat, mai ales că fusese tracasat de mai multe ori, ofițerul a revenit ulterior la sentimente mai bune față de agresor, cei doi fiind și vecini, și nici nu și-a scos certificat medico-legal care să ateste eventuale leziuni.   

Ofiţerul declara atunci că fostul său subaltern a dezvoltat o ură personală faţă de el, din perioada în care ambii erau poliţişti. Din postura de şef de secţie de poliţie, Micu Longhin a instrumentat mai multe dosare penale în care Remus Lateşi a fost reclamat.

Revenind la ce se întâmplă acum, Remus Lateși va fi judecat de magistrații de la Gura Humorului, pentru infracțiunile de ultraj și refuz de recoltare a probelor biologice. El mai este judecat și într-un dosar de amenințare, cu altă parte vătămată. 

Inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.