Probele scrise ale Examenului de evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a vor avea loc în zilele de 22 iunie 2021, la Limba și literatura română, și 24 iunie 2021, la Matematică.

În județul Suceava sunt înscriși pentru a susține aceste probe 4.994 elevi, conform datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean.

Examenul va fi organizat în 152 de centre de examen.

„Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite trei Centre zonale de evaluare: Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și Școala Gimnazială <Ion Creangă> Suceava”, a precizat inspectorul școlar general, prof. Grigore Bocanci.

Cei aproape 5.000 de elevi suceveni înscriși la evaluarea națională fac parte din cei peste 131.000 de elevi absolvenţi de gimnaziu care s-au înscris pentru a susţine probele la nivel național.

 

Regulile de acces la evaluarea națională

Anul acesta nu se mai face triajul epidemiologic, dar se menține obligativitatea purtării măștii, la intrarea în școală.

În fiecare școală au fost stabilite circuite de intrare și de ieșire, astfel încât să se evite aglomerația.

La  intrarea în școală, elevilor nu li se va mai măsura temperatura, dar își vor dezinfecta mâinile și vor primi mască de protecție, pe care sunt obligați să o poarte în sala de examen. Elevii vor fi așezați în bănci în așa fel încât să existe o distanță de cel puțin un metru între ei.

Accesul în sala de examen se va face începând cu ora 8 și până la 8.30. Profesorii le vor explica apoi elevilor modul de desfășurare a examenului care va începe la ora 9.00. Candidații la evaluarea națională au 2 ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor.

Elevii care se află în carantină sau sunt internați în spital din cauza COVID-19 vor putea da evaluarea națională între 5 și 7 iulie.

 

Calendar Evaluare Naţională 2021

·22 iunie - Limba şi literatura română - probă scrisă

·24 iunie - Matematica - probă scrisă

·25 iunie - Limba şi literatura maternă - probă scrisă

·29 iunie (până la ora 14:00) - Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor

·29 iunie 2021 (ora 16:00 - ora 19:00) - 30 iunie (ora 8:00 – ora 12:00) - Depunerea contestaţiilor

·30 iunie – 4 iulie - Soluţionarea contestaţiilor

·4 iulie - Afişarea rezultatelor finale.