Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a anunțat că începând de vineri, 18 iunie, pentru a marca Sânzienele la Suceava, în centrul municipiului va fi deschisă o expoziție a meșterilor populari, va începe o prezentare a Asociației „Produs în Bucovina” și va fi lansat proiectul-pilot „Turist în Suceava”. 

Niculai Barbă a declarat că în urma discuțiilor avute cu reprezentanți ai Asociației de Turism Bucovina și cei ai Universității „Ștefan cel Mare”, dar și cu mai mulți specialiști în turism, a rezultat necesitatea organizării unor tururi ghidate în municipiul Suceava.

„Ne propunem ca prin acest proiect pilot să înființăm mai multe tururi ghidate în municipiul Suceava, pentru a fi incluse în oferta turistică. Vorbim aici de tururi cu tematică, iar două dintre acestea vor fi lansate vineri, Suceava - medievală și Suceava - multietnică”, a precizat vicepreședintele CJ Suceava. El a explicat că punctul de plecare și de sosire va fi esplanada din centrul Sucevei, iar la plecare va fi făcută o prezentare a turului și a obiectivelor de pe traseu. Apoi, vizitatorii vor fi însoțiți de un ghid pentru a parcurge la pas toate obiectivele de pe traseu. Niculai Barbă a spus că plecările în cele două tururi sunt programate la orele 14:00 și 17:00, pentru ca o persoană să poată să parcurgă într-o zi ambele trasee.

„Ghizii vor prezenta într-un mod aparte obiectivele de pe trasee, vorbind și despre însemnătatea obiectivelor respective la înființare, transformarea și rolul lor în perioada modernă și contemporană. După ce vom detalia informațiile pe care le primesc vizitatorii pe aceste tururi mă aștept ca și foarte mulți suceveni să le parcurgă, pentru că vor afla informații interesante despre istoria acestor locuri”, a mai declarat Niculai Barbă. În același timp, el a spus că în zilele de Sânziene, programele artistice zilnice programate în diverse puncte din oraș vor avea loc pe esplanada Casei de Cultură. 

Nu în ultimul rând, vicepreședintele CJ Suceava a spus că o zi care va fi marcată în mod special va fi cea de 24 iunie, când va fi sărbătorită Ziua Internațională a Iei, meșterii populari urmând să prezinte ateliere și colecții de costume populare.