Reprezentanții mai multor autorități ale statului au efectuat un control la firma FLAGA LPG SA din Verești, comisarii de la Garda de Mediu Suceava aplicând o amendă de nu mai puțin de 50.000 de lei, pentru că se efectuau lucrări de dezafectare a rezervoarelor de combustibil GPL, fără actele de reglementare pe linie de mediu.

La control au participat polițiști, pompieri militari și comisari de mediu suceveni.

S-a constatat căpe amplasament se efectuau lucrări de dezafectare a rezervoarelor de combustibili fărăa se deține actul de reglementare pe linie de mediu, respectiv decizia cu privire la obligațiile de mediu care trebuie asumate de către operatorul SC FLAGA LPG S.A. Verești.

Mai concret, rezervoarele de GPL erau dezafectate fără a exista certitudini că se respecta procedura, astfel că nu există garanții că operațiunea era una sigură. Abaterea este considerată gravă, având în vedere riscul unor explozii la astfel de instalații. 

Pentru această neconformitate,Garda Națională de Mediu – Comisariatul JudețeanSuceava, a aplicat o sancțiune contravenționalăîn cuantum de 50.000 lei, în baza OUG nr.195/2005 privind protecția mediului .

S-a dispus șisuspendarea activității pânăla obținerea actelor de reglementare pe linie de mediu. S-au impus măsuri cu termene pentru intrarea în legalitate.