Ultima autorizație de care are nevoie pentru a se deschide, cea de mediu, a fost obținută, marți, de noul spital din Fălticeni. Decizia de autorizare emisă în data de 20 iulie a.c., de Agenția de Protecție a Mediului Suceava, poate fi contestată până pe 31 august a.c.. După primirea mult așteptatei autorizații de la APM, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că „în zi de mare sărbătoare a orașului, Fălticeniul primește cel mai frumos cadou, ultima autorizație necesară pentru deschiderea spitalului”. „Patronul spiritual al orașului, Sf.Ilie, e alături de noi, pentru a da oamenilor vestea așteptată de 30 ani. După un volum enorm de muncă, după sute de probleme rezolvate, zeci de drumuri la București, tone de hârtie consumată, nopți nedormite, mii de ore de ședințe de lucru, am reușit. Termenul în care se pot depune contestații la prezenta autorizație este 31 august, dar sperăm să nu fie”, a declarat Coman.

Primarul a afirmat că toți factorii implicați se vor  mobiliza pentru a deschide spitalul la 1 septembrie a.c., imediat după finalizarea procedurii. El a adresat mulțumiri tuturor celor care au sprijinit finalizarea și deschiderea noului spital din Fălticeni și mai ales „colegului, prietenului, camaradului Vlad Alexandru Morariu”, managerul spitalului, „cu care am muncit cot la cot”.

„Ne-am fi dorit să fie mai repede, dar vreau să îi asigur pe fălticenenii mei dragi că am făcut, împreună cu managerul, tot ceea ce a fost omenește posibil pentru realizarea acestui obiectiv. Mulți au crezut, mulți nu, mulți au sperat, dar v-am simțit pe toți alături, ceea ce ne-a mobilizat, ne-a responsabilizat, ne-a dat putere și energie să mergem înainte, să nu renunțăm atunci când totul părea imposibil, să intrăm pe geam, atunci când eram dați afară pe ușă”, a mai spus primarul Cătălin Coman.

Spitalul va deservi municipiul Fălticeni, două orașe și 18 comune, ceea ce înseamnă aproximativ 150.000 oameni.