Patru persoane, doi adulți și doi copii, au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe Suceava, luni seară, după un accident rutier petrecut pe E 85, la Cumpărătura. Un autoturism și o autoutilitară Mercedes s-au ciocnit violent, ambele mașini ieșind în decor.

La fața locului au intervenit modulul SMURD, cu o autospecială pentru descarcerare, şi două ambulanţe SMURD ( B2 şi TIM), cu sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Cei doi șoferi și doi minori din autoutilitară au fost preluați de ambulanțe și duși la Spitalul Județean, fiind conștienți și cooperanți. Unul dintre șoferi a fost preluat pe targă.

Polițiștii rutieri au constatat că șoferul autoutilitarei avea concentrația de 0,28 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Șoferului i s-au recoltat și probe biologice, însă în principiu alcoolemia este sub limita penală. Dacă alcoolemia nu va depăși 0,80 în sânge, șoferul va scăpa cu amendă și permisul suspendat pentru 90 de zile.

Cauza accidentului părea a fi legată de o neacordare de prioritate, coroborată cu viteză, din partea șoferului autoutilitarei, dar cercetările poliției cu privire la aceste aspecte nu erau încă finalizate.