Numărul localităților din județul Suceava în care au fost înregistrate cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut constant în ultimele zile. Luni, s-au adăugat acestora Drăgușeni și Milișăuți. Dacă pe 16 iulie erau patru localități cu cazuri active de Covid -19, în doar trei zile numărul a ajuns la opt: Dolhasca – un caz, Drăgușeni – un caz, Fălticeni – două cazuri, Frătăuții Noi - două cazuri, Gălănești – un caz, Grănicești – două cazuri, Milișăuți – un caz, Vatra Dornei – două cazuri.

În ultimele 24 de ore, au fost internate în spital două persoane suspecte de infecție cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate două persoane.

Din totalul celor 519 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 5 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 9 pacienți sunt în zona tampon și 505 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).   Din cei 5 pacienți diagnosticați Covid-19,  4 prezintă forme medii ale bolii și unul are formă gravă și este internat în secția ATI.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

O persoană suspectă de infectare este internată în Spitalul de Boli Cronice Siret. În județ sunt 12 cazuri de Covid în evoluție, iar în spitale sunt internați 8 pacienți cu această boală.

În carantină sunt 1.842 de persoane, dintre care 128 intrate în ultimele 24 de ore.