La începutul lunii august, timp de două zile, municipiul Suceava va găzdui un festival de muzică rock așteptat de un număr mare de suceveni - Bucovina Rockfest.

Evenimentul, ajuns la ediția a III-a, după o pauză impusă de pandemie, se va desfășura cu sprijinul municipalității sucevene, care va aloca de la bugetul local o finanțare de 40.000 de lei, conform unui proiect de hotărâre de Consiliu Local care va fi discutat în ședința de joi, 22 iulie.

Proiectul, inițiat de primarul Ion Lungu, își propune să ofere sucevenilor concerte și recitaluri rock de calitate, datorită artiștilor de marcă prezenți la eveniment.

“Implicarea în astfel de acțiuni, care să pună în valoare creativitatea, talentul, prin exprimarea și interpretarea artistică, oferă accesul către o educație completă și complexă, dar și descoperirea unor laturi ale personalităților umane cu care intrăm în contact. Din dorința de a ține pasul cu vremurile, este necesar să ne deschidem spre nou, să găsim maniere inedite de a realiza proiecte prin care să promovăm muzica rock, foarte iubită de tineri. Publicul spectator va putea asista la concerte susținute de trupe consacrate, recitaluri solo de voce și instrumente”, a precizat edilul sucevean, în expunerea de motive.

Finanțarea se va face printr-un contract de asociere între Municipiul Suceava și Asociația Legio Phoenix MC pentru organizarea Festivalului „Bucovina Rockfest” pe platoul Cetății de Scaun în zilele de 6 și 7 august.

Festivalul se va desfășura pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei, cu respectarea strictă a legislației în vigoare, a măsurilor de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19 și de diminuare a riscurilor (măsuri sanitare și de distanțare fizică).