Străzile din municipiul Suceava au devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de mașini aflate în trafic marți după-amiaza, când principala arteră de circulație a fost efectiv sufocată, iar circulația pe la mall blocată.

Problemele din trafic au afectat nu doar șoferii aflați în trafic, în mașinile lor, cu care înaintau ca melcul, ci și transportul public de persoane.

Un exemplu mai mult decât concludent este faptul că în jurul orei 16.20, pe drumul care duce la Iulius Mall se aflau blocate în trafic nu mai puțin de 16 autobuze TPL, adică mai mult de jumătate din câte se află pe trasee într-o zi normală de lucru. Toate pline cu zeci de călători, care nu aveau ce face decât să aștepte să mai înainteze câțiva centimetri în coloana de mașini.

În același timp, în alte stații, călătorii așteptau degeaba, pentru că autobuzele fiind blocate acolo, nu mai ajungeau pe la ei decât cele care nu intră pe la mall, sau, după mult timp, câte un autobuz care scăpa din “capcană”.

Drept urmare, la sesizarea șoferilor și a călătorilor, conducerea TPL a decis să nu se mai intre pe la mall temporar, până când se descongestionează traficul.