Străzile din municipiul Suceava au devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de mașini aflate în trafic marți după-amiaza, când principala arteră de circulație a fost efectiv sufocată, iar circulația pe la mall blocată.

Problemele din trafic au afectat nu doar șoferii aflați în trafic, în mașinile lor, cu care înaintau ca melcul, ci și transportul public de persoane.

Un exemplu mai mult decât concludent este faptul că în jurul orei 16.20, pe drumul care duce la Iulius Mall se aflau blocate în trafic nu mai puțin de 16 autobuze TPL, adică mai mult de jumătate din câte se află pe trasee într-o zi normală de lucru. Toate pline cu zeci de călători, care nu aveau ce face decât să aștepte să mai înainteze câțiva centimetri în coloana de mașini.

În același timp, în alte stații, călătorii așteptau degeaba, în ploaie sau feriți pe unde se putea, pentru că autobuzele fiind blocate acolo, nu mai ajungeau pe la ei decât cele care nu intră pe la mall, sau, după mult timp, câte un autobuz care scăpa din “capcană”.

Drept urmare, la sesizarea șoferilor și a călătorilor, conducerea TPL a decis să nu se mai intre pe la mall temporar, până când se descongestionează traficul.

Probleme cauzate de aglomerația în trafic s-au făcut simțite și în alte zone ale Sucevei, principala cauză fiind numărul mare de mașini dintr-o zi de sărbătoare, condițiile meteo – fiind valabil un cod portocaliu de vreme rea, dar și faptul că mulți dintre cei plecați peste hotare, care se întorceau de obicei în luna august, au venit ceva mai devreme, sporind numărul participanților la trafic.

Rămâne de văzut cum se va circula în zilele următoare, fiind sărbătoare trei zile la rând, și dacă se vor lua și alte măsuri pentru fluidizarea traficului, în special în anumite zone, precum cea a centrelor comerciale, unde de obicei este o concentrație mai mare de vehicule în trafic.