Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Suceava, judecat în stare de arest preventiv pentru infracțiunea de tâlhărie calificată, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată condiționat, pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 6 luni. Pare paradoxal poate, dar condamnarea i-a adus inculpatului și eliberarea din arest preventiv. Cum este vorba de o pedeapsă cu suspendare, a încetat de drept și măsura arestului preventiv.

Fapta s-a petrecut în seara zilei de 29 ianuarie a.c., pe strada Tineretului, din cartierul Burdujeni. Victimă a fost un adolescent în vârstă de 17 ani. Minorul a declarat la vremea respectivă că a fost oprit pe stradă de un tânăr pe care îl știa ”din vedere” și care i-a cerut să scoată portofelul. Speriat și intimidat, adolescentul s-a conformat și a scos portofelul, pe care i l-a dat individului care l-a oprit. Acesta a scos toți banii, adică 450 de lei, pe care și i-a însușit, iar mai apoi i-a aruncat proprietarului portofelul gol.

În urma anchetei, polițiștii au reușit să dea de urma autorului faptei. Ciprian Robert Ursu, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Suceava. Inculpatul a fost reținut și apoi arestat preventiv.

Judecătorii au considerat probabil că cele cinci luni de arest preventiv sunt suficiente, pentru tânărul de 20 de ani care nu are antecedente penale și care a primit astfel șansa de a se reabilita.

Judecătorii i-au impus tânărului, printre altele, în cadrul termenului de încercare, să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității. El are de respectat mai multe interdicții și de îndeplinit mai multe obligații.

Instanța a mai luat act și de faptul că între inculpat și familia victimei a fost încheiat un acord de mediere, privind pretențiile civile.  

Decizia Judecătoriei Seaca poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicare.