Noua grădiniță construită în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 6 din cartierul Burdujeni-Sat al municipiului Suceava a fost inaugurată în mod oficial în prima zi a noului an școlar. Alături de preșcolarii care vor învăța în una dintre cele mai moderne grădinițe din Suceava au fost prezenți primarul Sucevei, Ion Lungu, adjunctul Inspectoratului Școlar Județean Ciprian Anton și directorul companiei Conbucovina, Ilie Lahman, constructorul care a realizat investiția.

Noua grădiniță a fost construită printr-un proiect european al Primăriei Suceava, în valoare de 2,5 milioane de lei. Grădinița din curtea Școlii Gimnaziale Nr. 6 din Suceava are patru grupe de clasă, un cabinet medical, iar în exterior a fost amenajat un spațiu de joacă.

În cuvântul său, primarul Ion Lungu a subliniat faptul că odată cu această inaugurare „un vis se transformă în realitate”. De asemenea, Ion Lungu a mulțumit firmei de construcții Conbucovina pentru calitatea lucrărilor realizate. „Astăzi se întâmplă un lucru deosebit aici în Burdujeni-Sat. Este una dintre cele mai frumoase grădinițe din orașul nostru, o investiție realizată cu fonduri europene. Și din nou apreciez faptul că ne-a dat Dumnezeu norocul că am avut parte de un constructor bun și vă mulțumesc, domnule Lahman, în numele comunității noastre. Astăzi se lucrează destul de greu la partea de construcții, s-a scumpit prețul materialelor, este o problemă de sistem, nu sunt muncitori, dar iată că domnul Lahman a reușit să facă o lucrare bună, la timp și de calitate și vă mulțumim. La toate investițiile pe care le are dumnealui, fie că discutăm de autobaza electrică, fie că discutăm de ștrand, se lucrează foarte bine și eu vă mulțumesc. Și este doar un prim pas cu această grădiniță”, a spus Ion Lungu.

El a adăugat că municipalitatea va continua să modernizeze Şcoala Nr. 6 din Burdujeni-Sat. „Anul acesta am adus gazul metan și mai trebuie să achiziționăm niște centrale pe gaz metan. Dar până la sosirea sezonului rece, peste o lună de zile aceste lucruri se vor rezolva. Iată că o oază de Europă se întâmplă aici în Burdujeni-Sat, iar copiii frumoși și nerăbdători vor să meargă la grădiniță. Noi le dorim multe succes”, a încheiat Lungu.

Invitat să ia cuvântul, directorul Conbucovina, Ilie Lahman, s-a declarat profund emoționat, el spunând că a copilărit și a crescut „pe terenurile de la această școală”. „Sunt foarte bucuros că s-a realizat această investiție, în primul rând datorită Primăriei Suceava. Vreau să mulțumesc colegilor mei de la Conbucovina care au depus eforturi substanțiale să ne încadrăm în termen și mă bucur să văd atâția părinți și copii aici în Burdujeni-Sat. Rămân alături de voi, împreună cu domnul primar și vă doresc numai bine”, a spus Ilie Lahman.