Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Şoldan a declarat că premierul PNL Florin Cîţu este prea orbit de putere pentru a vedea lupta pe viaţă din spitalele care se confruntă cu un număr foarte mare de pacienţi Covid. „PNL și USR sunt în campanie internă, Iohannis e ocupat să refacă <Guvernul meu>, criza sanitară este deja cu bocancii pe noi, iar instituțiile statului dorm”, a spus Gheorghe Şoldan.

El a atras atenţia că România este de mult în valul al patrulea al pandemiei şi cu toate acestea premierul Florin Cîţu îşi face campanie în partid şi promite bani mulţi celor care îl vor vota pentru şefia PNL. Şoldan a ţinut să o prezinte şi o situaţie de care mulţi se feresc să vorbească, şi anume că pe 14 septembrie 2021 s-au confirmat 3.992 de cazuri şi au fost 94 de morţi de Covid, iar în aceeaşi zi din 2020 au fost confirmate doar 692 de cazuri şi au fost 22 de morţi. „Acum situația este mult mai gravă, dar noi nu avem Guvern, Președinte și chiar Parlamentul este blocat de lupta PNL-USR! Între timp, din spitalele din România lipsesc chiar medicamentele schemei de tratament pentru Covid-19. Am sesizat ministrul Sănătății referitor la situația dramatică din spitale, mult mai dramatică în realitate decât reușesc chiar televiziunile să transmită”, a declarat deputatul PSD de Suceava.

Gheorghe Şoldan consideră că „realitatea este cruntă”, el adăugând că medicamente ca Remdesivir, Favipiravir sau Chineret, care ar trebui să existe în fiecare spital obligatoriu, lipsesc cu desăvârșire. El a spus că l-a întrebat pe ministrul Sănătății care este situația stocurilor de medicamente la nivel național și cum rezolvă această situație. „Numai cine a fost internat sau a avut pe cineva internat știe ce suferință și ce spaimă zac în spitale. Și nu doar pacienții suferă. Alături de ei, medicii fac eforturi supraomenești să salveze viețile bolnavilor de Covid cu ce medicamente au la dispoziție. Și realitatea usturătoare este aceea că medicii, cu mâinile aproape goale, nu pot face singuri minuni. Dar cine să vadă lupta pentru viață din spitale? Ar fi trebuit să vadă Cîțu, dar el acum este orbit de putere. Cel mai probabil, după alegerile din partid, adică după două săptămâni de școală, va găsi că elevii și profesorii sunt vinovați de pandemie. Din păcate pentru noi, asta-i România normală a Guvernului Cîțu”, a încheiat Gheorghe Șoldan.