Spitalul Judeţean de Urgenţă „Ştefan cel Mare” Suceava sistează internarea bolnavilor cronici. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, care a precizat că aceasta este o măsură temporară, care a fost luată ca urmare a numărului foarte mare de cazuri de coronavirus din judeţul Suceava înregistrat de luni şi până marţi, respectiv 215. Dr. Dan Teodorovici a spus că în momentul de faţă în Spitalul Judeţean se vor interna doar pacienţii Covid şi urgenţele medicale. El a arătat că pacienţii care sunt urgenţe medicale vor fi internați în sectorul non-Covid al spitalului, însă doar dacă au un test negativ. În cursul zilei de marţi, din totalul celor 621 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 151 pacienți erau diagnosticați cu Covid-19, 20 pacienți erau în zona tampon și 450 pacienți erau cu alte afecțiuni non-Covid. Din cei 151 pacienți diagnosticați Covid-19, opt erau cu forme ușoare, 66 prezintă forme medii ale bolii, 60 sunt cu forme severe şi 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția de terapie intensivă.

Spitalul Județean Suceava dispunea, marţi, de 316 paturi libere, din care 48 pentru pacienți Covid-19, 258 în sectorul non-Covid și 10 pentru zona tampon.

La unitatea de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Suceava nu mai este disponibil nici un pat pentru pacienți Covid.