Eduard-Ciprian Constantin a fost condamnat marți de magistrații de la Tribunalul Suceava la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. El a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de proxenetism, iar soluția dictată nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava. Faptele pentru care s-a ajuns la această condamnare s-au petrecut în cursul anului 2015. La acea vreme, o patrulă de jandarmi a întrerupt partidele de sex ale unei prostituate care avea patru clienţi, după demararea unei anchete fiind identificat şi peştele tinerei, care este concubinul mamei sale. În jurul orei 0.50, membrii patrulei de jandarmi, care se aflau pe strada Tineretului din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, au observat mai mulţi bărbaţi şi o femeie, la intrarea într-un bloc.

Jandarmii au trecut la verificări şi la legitimarea persoanelor prezente, în scurt timp stabilindu-se că o tânără în vârstă de 18 ani s-a întâlnit cu patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani pentru a întreţine relaţii sexuale contra cost. Până la sosirea jandarmilor, prostituata făcuse sex cu unul dintre tineri, care o plătise cu 100 de coroane suedeze (circa 47 de lei). Din ancheta jandarmilor rezultă că partida de sex s-a consumat în scara blocului. În zonă a fost identificat şi un anume Eduard-Ciprian Constantin, în vârstă de 29 de ani la acea vreme, din municipiul Suceava. Din ancheta jandarmilor rezultă că acesta a fost contactat de cei patru tineri, toţi din Bălcăuţi, şi le-a intermediat întâlnirea cu tânăra de 18 ani, care este fiica concubinei sale.

„Toţi cei în cauză au recunoscut acuzaţiile care li se aduc, iar unul dintre tineri a menţionat că a întreţinut şi în trecut relaţii sexuale în aceleaşi împrejurări, cu aceeaşi tânără. Aceasta din urmă a motivat că are nevoie de bani pentru întreţinerea copilului său, rezultat dintr-o relaţie de concubinaj, tatăl copilului necontribuind la întreţinere”, se arăta într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava.