Mișcările sindicale încep să se facă simțite în această toamnă, iar o primă acțiune în acest sens este cea a transportatorilor publici din Suceava, care au inițiat un protest pașnic marți dimineață, solidari cu colegii lor de la Vaslui, care se confruntă cu probleme grave.

Astfel, între orele 11.00 și 13.00, autobuzele TPL din Suceava circulă cu luminile aprinse și cu o notificare de protest afișată pe bordul mașinilor, prin care se anunță faptul că “Membrii Sindicatului <Autobuzul> Suceava sunt alături de colegii din transportul local Vaslui”.

“Călătorii nu sunt afectați în nici un fel de protestul nostru, prin care ne arătăm solidari cu colegii din Vaslui, care se confruntă cu programe grave cauzate de nerespectarea clauzelor contractuale, proaste condiții de muncă și salarii de mizerie. Uniți putem reuși!”, a spus Modest Botușan, vicepreședinte al Sindicatului “Autobuzul” Suceava.

Protestul transportatorilor publici suceveni, din cursul zilei de marți, a fost anunțat din timp autorităților, fiind în atenția Jandarmeriei Suceava.

Sindicaliștii de la Transurb Vaslui au început protestele din data de 14 septembrie, iar acțiunile lor vor continua zilnic, în fața Primăriei Vaslui și la sediul societății de transport local.

La protestele din Vaslui sunt prezenți și sindicaliști din alte zone ale țării, membri ai Federaţiei Transportatorilor şi Serviciilor Publice din România: Arad. Braşov, Constanţa, Craiova, Galaţi, Ploieşti, Sibiu, Slatina, Suceava şi Târgu Jiu.