Medicul rezident din Câmpulung Moldovenesc, Roxana Dirică, în vârstă de 28 de ani, care suferă de o formă rară de cancer de sânge, așteaptă acordul Ministerului Sănătății din Israel pentru a pleca la tratament în această țară. Acest acord este condiția esențială pentru ca Roxana să primească viză de intrare în Israel.

Tânăra se află, în continuare, la ATI - Institutul Oncologic ,,Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj, dar se simte mult mai bine.

Miile de oameni care au ajutat-o să adune, într-o săptămână, 200.000 de mii de euro, au făcut-o să spere și mai mult în șansa ei la viață. Asociația Licuricii Fericiți din Câmpulung Moldovenesc și „dăscălița” Nicoleta Bogoş, cea care a înființat asociația, au fost încă de la început alături de Roxana Dirică și prin campaniile inițiate a reușit să adune întreaga sumă de bani necesară tratamentului la clinica din Israel. „Am strâns 200.000 de euro și puțin peste, bani donați unei fetițe din Dorohoi, cu cancer. Roxana vrea ca donația să fie anonimă. Toate documentele medicale internaționale pentru Roxana sunt gata, familia este pregătită, avionul medical pregătit, pașaportul gata, așteptăm acordul Ministerului Sănătății din Israel, condiția esențială pentru că Roxana să primească viză de intrare. Nu ne așteptam să fie atât de greu. Avem speranțe că marți, miercuri, Roxana va pleca”, ne-a spus Nicoleta Bogoș.

 

  • Recunoștință

Ne-am bucurat să aflăm și că Roxana se simte mai bine. „Așa un efect a avut extraordinara mobilizare a oamenilor - ca un medicament miraculos. Roxana e plină de speranță și, după foarte mult timp, i-a revenit culoarea în obraji. Întreaga familie nu-și găsește cuvinte să mulțumească tuturor donatorilor, firmelor, mass-mediei pentru promovarea cazului, Serviciului Pașapoarte, tuturor celor care au făcut posibilă această minune. Ne rugăm, din suflet să nu întârzie viza și să ajungă cât mai repede în Israel”, a completat Nicoleta Bogoș, care ar vrea să transmită prin cuvintemăcar un sfert din emoția și recunoștința Roxanei, din recunoștința medicului Ioan Alexandru Ciumașu - logodnicul Roxanei, fiul prof. Radu Ciumașu. „Așa o intensitate a recunoștinței și a bucuriei nu am mai întâlnit până acum...Și încerc să găsesc cuvintele potrivite pentru a mulțumi donatorilor, dar nu cred că există astfel de cuvinte. Mai avem emoția plecării. Abia așteptăm să o știm pe Roxana în mâinile medicilor de acolo și să ținem la curent, cu știri bune și fotografii, toată marea comunitate a făcătorilor de bine. Au salvat o viața și nu e puțin lucru în lumea asta”, ne-a destăinuit Nicoleta Bogoș.

La rândul său, profesorul de geografie Radu-George Ciumașu de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” a transmis și el un emoționant mesaj de recunoștință: „Vă mulțumim din inimă. În ultima săptămână, familia noastră a fost martora unei revărsări de bunătate și solidaritate cum nu credeam că se poate. Ceea ce joia trecută părea imposibil, a devenit între timp realitate. Să avem încredere unii în alții și să fim atenți la nevoile celuilalt. Cum se spune, nu poți răsplăti bunătatea, poți doar, la rândul tău, să fii bun, cândva, undeva. Cu recunoștință părinții... copiilor!”