Asociația Studenților Mediciniști și Biologi din cadrul Facultății de Medicină și Științe Biologice a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) organizează, în perioada 12-14 mai, primul Congres Național Studențesc de Științe Medicale și Biologice, cu titlul „Medicină Integrativă și Științe Biologice”.

Congresul va reuni în cadrul USV peste 150 de participanți de la nivel local și național, care vor prezenta lucrări științifice realizate pe parcursul studiilor de licență.  Ei vor avea ocazia să participe la sesiuni în plen, cu scopul aprofundării cunoștințelor medicale și biologice și dezvoltării capacitații de comunicare academică și de cercetare. În cadrul congresului se va stimula dezvoltarea componentei practice, studenții putând participa la ateliere de lucru, în cadrul cărora ei pot să-și exerseze abilitățile prin asimilarea diverselor tehnici.

Ceea ce își propune în mod primordial acest congres aflat la prima sa ediție este tocmai încurajarea cercetării științifice, bazată pe o strânsă colaborare între studenți și profesori. În cadrul sistemului educațional integrat se propune tocmai realizarea unor echipe interdisciplinare, a căror activitate se bazează pe învățarea prin cooperare, învățarea bazată pe cercetare și învățarea bazată pe proiecte.

Cele mai bune prezentări susținute de către viitorii profesioniști din domeniile Medicinei și Biologiei și realizate sub îndrumarea cadrelor didactice vor fi selectate și premiate de către un juriu, toate lucrările urmând a fi publicate apoi într-o revistă de specialitate.

Congresul se va desfășura pe mai multe secțiuni, după cum urmează: Medicină Generală și Asistență Medicală Generală; Nutriție și Dietetică; Balneofiziokinetoterapie și Recuperare Medicală; Medicină Dentară și Tehnică Dentară; Biologie şi Biochimie. Studenții și profesorii Facultății de Medicină și Științe Biologice vor prezenta lucrări din aceste domenii, pe diverse teme din domeniul Științelor Medicale și Biologice și vor asista la prelegeri pe teme de actualitate, susținute de invitați de la universități de prestigiu din țară.

Pentru informații suplimentare legate de Congresul Național Studențesc de Științe Medicale și Biologice, puteți accesa site-ul oficial al facultății,https://fmsb.usv.ro/,și cel al asociației, https://asmbs.ro/,dar și pagina de Facebook „ASMBS – Asociația Studenților Mediciniști și Biologi Suceava” (https://www.facebook.com/asmbsv).