Parlamentarii AUR Suceava, deputații Dorel Acatrinei și Florin Pușcașu și senatorul Mircea Dăneasa, i-au solicitat ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Şanse, Gabriela Firea, să spună ce soluții are pentru reintroducerea stațiunii Costinești în circuitul turistic pentru tineret. Dorel Acatrinei, Florin Pușcașu și Mircea Dăneasa i-au amintit Gabrielei Firea că Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) a fost înființat în 1968 şi de atunci funcționează ca o agenție de turism care ar trebui să organizeze vacanțe pentru tineri în staţiunile de la munte şi mare.

Cei trei parlamentari au arătat că BTT, o instituție care se autofinanţează, se află în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse care deţine aproape 90% din acţiuni. „BTT trăiește însă din închirierea spațiilor care altădată primeau turiști. A mai rămas hotelul Forum, cândva perla staţiunii Costineşti. Clădirea este însă într-o stare avansată de degradare, iar acum este închiriată, pe bucăţi”, au transmis parlamentarii AUR Suceava. Aceștia au arătat că BTT încearcă să-i atrage pe turiști în puținele obiective pe care le mai administrează         cu fraza „Obiectivul nostru, ca agenţie, este acela de a vă îndruma spre cea mai bună decizie în alegerea Vacanţei de Vis”. Acatrinei, Pușcașu și Dăneasa au precizat însă că vacanţa de vis este de fapt o invitaţie la Hotelul Forum, faimos cândva, dar lăsat să se degradeze, ei amintit că pe lângă acest hotel BTT mai are în grijă câteva vile şi Teatrul de Vară din Costinești.

De asemenea, parlamentarii AUR Suceava au mai informat-o pe Gabriela Firea că în programul de Guvernare, la capitolul Măsuri Tematice, punctul 4 “Infrastructura în domeniul tineretului”, este prevăzut următorul obiectiv: Reorganizarea centrelor de agrement şi a infrastructurii Biroului de Turism pentru Tineret, pentru a oferi inclusiv oportunităţi de recreere şi petrecere a timpului şi alinierea României la piaţa mondială şi europeană a turismului de tineret. „În fapt, spațiul cuprins între Teatrul de vară - terenurile de sport - Hotel Forum – Discoteca Ring are blocat accesul cu sârmă ghimpată, fiind practic în continuă degradare. Iar în rândul tinerilor acest spațiu poartă acum denumirea de <patrulaterul negru>. Astfel, gândurile tinerilor se îndreaptă, acum, spre dumneavoastră, doamnă ministru, dar vă asigurăm că și ale celor trecuți de prima tinerețe, dar care și-au petrecut tinerețea făcând sport pe terenurile cu această destinație din Costinești, zâmbind la glumele grupului Divertis în spectacolele susținute <cu casa închisă> la Teatrul de Vară Costinești, plimbându-se pe aleile <căsuțelor de piatră> care ar putea fi redeschise pentru o <tabără pentru tineret> pentru ca mai apoi să fie pus în valoare spațiul social pe care este amplasată discoteca Ring, dar și alte spații care ar putea constitui <centre de agrement> pentru <oportunităţi de recreere şi petrecere a timpului şi alinierea României la piaţa mondială şi europeană a turismului de tineret> așa cum bine spuneți în Programul de Guvernare 2021-2024”, i-au transmis cei trei parlamentari ministrului Tineretului. În aceste condiții, aceștia i-au solicitat Gabrielei Firea să precizeze clar cine răspunde pentru degradarea fără precedent a infrastructurii stațiunii Costinești.